Nepečený cheesecake s malinami

Nepečený cheesecake s malinami

Ingredience:

80 g bezlepkových sušenek
70 g mandlových lupinků (můžeme je event. nasucho opéct na pánvi)
čtvrtinka rozpustěného másla
500 g malin (případně jiného červeného ovoce, čerstvého nebo mraženého)
4 plátky želatiny
500 g hladkého tvarohu
80 g trstinového cukru (množství cukru přizpůsobíme kyselosti ovoce)
1 šlehačková smetana

Postup:

Nejdřív připravíme základ: rozdrtíme sušenky pomocí dřevěného válečku nebo mixéru, rozropíme máslo a na pánvi na sucho zlehka opečeme mandlové lupínky. Vše spolu smícháme a hotovým základem vyplním dno kruhové dortové formyo průměru 24-26 cm, kterou uložíme do lednice a během tuhnutí připravíme krém.

Na krém vymícháme 100ml šlehačky do tuha a zbytek ohřejeme v kastrůlku do vlažné teploty. Plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody a pak vložíme do zahřáté šlehačky, kde se roztopí. Tvaroh přimícháme do šlehačky a spolu s roztopenou želatinou vymícháme do hladkého krému. Dosladíme cukrem podle potřeby.

Na sušenkový základ pokládáme ovoce a zalejeme krémem. Zbytek ovoce rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a vidličkou zamícháme zlehka do tvarohového krému, abychom vytvořili mramorový efekt. Můžeme dozdobit ovocem.

Hotový dort necháme ztuhnout v lednici.



ZANECHTE NÁM EMAIL, BUDEME VÁS KONTAKTOVAT.