NOVINKY
  • Malinová náplň s kousky ovoce (2024)

    Složení: cukr, modifikovaný kukuřičný škrob, regulátor kyselosti kyselina citronová, koncentrát z červené řepy,malinové kousky 0,8 %, přírodní aroma

    Může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů

    ČÍST VÍCE
  • Studentská pečeť borůvka a cookies (2024)

    Složení: Cukr, borůvková náplň (cukr, koncentrované borůvkové pyré 2,7 %, glukozo-fruktózový sirup, pyré z arónie, kyselina: kyselina citronová; zahušťovadlo: karagenan; přírodní aroma), sušené plnotučné mléko, kakaové máslo¹, rostlinné tuky (palmový, palmojádrový, Shea), kakaová hmota¹, rýžová mouka, sušený výrobek mléčné syrovátky, mléčný tuk, emulgátor (lecitiny), mléčné bílkoviny, kypřicí látka (uhličitany sodné), slunečnicový olej, jedlá sůl, přírodní aromata, arašídy prášek, lískooříšková pasta.

    Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 25 %, Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

    Může obsahovat jiné ořechy a sóju

    ČÍST VÍCE
  • Mléčná čokoláda 72,6 % s kousky sušenek a karamelovou náplní (2024)

    Složení: Cukr, kakaové máslo, glukózový sirup, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota(1), rýžová mouka, rostlinné tuky (palmový, Shea), slazené zahuštěné mléko (mléko, cukr), mléčný tuk, sušená syrovátka, emulgátor (lecitiny), jedlá sůl, mléčné bílkoviny, kypřicí látka (uhličitany sodné), slunečnicový olej, přírodní aromata, lískové ořechy kousky, arašídy prášek.

    Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 25 %, Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky

    Může obsahovat jiné ořechy a sóju

    ČÍST VÍCE


ČTPP banner.jpg

Nesnášenlivost lepku

vegetable-642119v2.jpg

Právě jste otevřeli nové webové stránky Databáze bezlepkových výrobků. Tento web navazuje na starší verze databáze vytvořené na základě dvou projektů Národní agentury pro zemědělský výzkum Ministerstva zemědělství ČR QD1023 „Analýza glutenu (lepku) a kvalita bezlepkových potravin a surovin“ (2001-2004) a 1B53002 „Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu“ (2005-2008). Koordinátorem projektů byl Výzkumný ústav potravinářský Praha.

Po ukončení zmíněných projektů byl provoz a rozšiřování databáze dále zajišťován v rámci Výzkumného záměru VZ0002702202 "Kvalita bezpečných potravin v moderní společnosti" a později i z institucionálního příspěvku na rozvoj organizace. Na databázi spolupracuje VÚPP také s Českou technologickou platformou pro potraviny při Potravinářské komoře České republiky.

Databáze sloužila a měla by dále sloužit především pacientům s intolerancí lepku, rodičům dětí s celiakií a jinými poruchami vyvolanými lepkem, dietním sestrám, lékařům, členům pacientských sdružení a nově také výrobcům bezlepkových potravin. Databáze obsahuje jednak výrobky deklarované jako bezlepkové nebo přirozeně bezlepkové, jednak běžné potraviny, které je možno zařadit do bezlepkové diety. Jak již bylo uvedeno, nový web má sloužit osobám s intolerancí lepku.

ZANECHTE NÁM EMAIL, BUDEME VÁS KONTAKTOVAT.