NOVINKY
  • Proteinový koktejl čokoládový s kokosem (2019)

    Složení: syrovátkový proteinový koncentrát (obsahuje emulgátor sójový lecitin) 51%, sušené odstředěné mléko, kakao, sladidlo (xylitolsukralóza), čokoláda (kakaová hmota, sušené odstředěné mléko, cukr, odtučněný kakaový prášek, emulgátor sójový lecitin, přírodní aroma) 6,9%, strouhaný kokos 2,6%, zahuš´tovadlo karagenan

    Výrobek může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, vajec, sezamu a oxidu siřičitého.

    lepek < 5 mg/kg

    ČÍST VÍCE
  • Dýňová mouka (2019)

    Složení: 100% mouka z dýňových semínek

    surovina pocházející z ekologického zemědělství

    lepek < 5 mg/kg

    ČÍST VÍCE
  • Cibulová omeleta se špekovou příchutí (2019)

    Složení: bílkovinná směs (sušený vaječný bílek, hydrolyzovaný kolagen, syrovátkový micelární kasein, syrovátkový bílkovinný koncentrát, sušená vejce 12%), cibule sušená 10%, směs sušené mleté zeleniny), sůl, pastinákový kořen, petrželový kořen, mrkev, cibule, petrželová nať,celerový kořen, libečkový kořen, pórel), inulin,  mleté lněné semínko (zdroj omega 3,6 nenasycených mastných kyselin), sušený žloutek, zahušťovadlo sodná sůl karboxymethylcelulózy, aroma špekové, směs vitanimů a minerálních látek (oxid hořečnatý, chlorid draselný, hydrogenfosforečnan vápenatý, kyselina askorbová, glukonát zinečnatý, fumarát železnatý, D,L alfa-tokoferyl acetát, nikotinamid, D-panthotenát vápenatý, glukonát měďnatý, síran manganatý, retinylacetát, pyridoxin hydrochlorid, riboflavin, thiamin hydrochlorid, choleokalciferol, kyanokobalamin, kyselina pteroylmonoglutamová, jodid draselný, seleničitan sodný, biotin), emulgátor sójový lecitin, bazalka

    Není vhodné pro děti do 3 let.

    lepek  < 5 mg/kg

    ČÍST VÍCE



Nesnášenlivost lepku

vegetable-642119v2.jpg

Právě jste otevřeli nové webové stránky Databáze bezlepkových výrobků. Tento web navazuje na starší verze databáze vytvořené na základě dvou projektů Národní agentury pro zemědělský výzkum Ministerstva zemědělství ČR QD1023 „Analýza glutenu (lepku) a kvalita bezlepkových potravin a surovin“ (2001-2004) a 1B53002 „Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu“ (2005-2008). Koordinátorem projektů byl Výzkumný ústav potravinářský Praha.

Po ukončení zmíněných projektů byl provoz a rozšiřování databáze dále zajišťován v rámci Výzkumného záměru VZ0002702202 "Kvalita bezpečných potravin v moderní společnosti" a později i z institucionálního příspěvku na rozvoj organizace. Na databázi spolupracuje VÚPP také s Českou technologickou platformou pro potraviny při Potravinářské komoře České republiky.

Databáze sloužila a měla by dále sloužit především pacientům s intolerancí lepku, rodičům dětí s celiakií a jinými poruchami vyvolanými lepkem, dietním sestrám, lékařům, členům pacientských sdružení a nově také výrobcům bezlepkových potravin. Databáze obsahuje jednak výrobky deklarované jako bezlepkové nebo přirozeně bezlepkové, jednak běžné potraviny, které je možno zařadit do bezlepkové diety. Jak již bylo uvedeno, nový web má sloužit osobám s intolerancí lepku.

ZANECHTE NÁM EMAIL, BUDEME VÁS KONTAKTOVAT.