NOVINKY
  • Mysli pohankové - jahoda a mandle (2021)
    Pohankové vločky 17 %, jáhlový extrudát 17 % (jáhly 31 %, kukuřičná krupice, rýže, třtinový cukr, jedlá sůl), cukr, rýžová mouka, řepkový olej, kukuřičné lupínky (kukuřičná mouka 98 %, jedlá sůl), SÓJOVÁ mouka, rýžový extrudát (rýže 93 %, třtinový cukr, jedlá sůl), strouhaný kokos 3 %, bramborový škrob, plátky MADLÍ 2,5 %, pufovaný amarant 1,5 %, kousky mrazem sušených jahod 1,5 %, med květový, přírodní aroma, antioxidanty (askorbylpalmitát, přírodní extrakt s vysokým obsahem tokoferolů). Výrobek může obsahovat mléko, arašídy a další ořechy.
    ČÍST VÍCE
  • Mysli pohankové - čokoláda a mandle(2021)
    Cereálie 30 % [pohankové vločky 50 %, jáhlový extrudát 50 % (jáhly 31 %, kukuřičná krupice, rýže, třtinový cukr, jedlá sůl)], cukr, rýžová mouka, řepkový olej, rozinky 5% (rozinky 99,5 %, slunečnicový olej), kukuřičné lupínky (kukuřičná mouka 98 %, jedlá sůl), hořká čokoláda 5 % (cukr, kakaové máslo, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor: slunečnicový lecitin, vanilkový extrakt), rýžový extrudát (rýže 93 %, třtinový cukr, jedlá sůl), strouhaný kokos 3,5 %, bramborový škrob, plátky MANDLÍ 2 %, pufovaný amarant 1,5 %, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, antioxidanty (askorbylpalmitát, přírodní extrakt s vysokým obsahem tokoferolů). Výrobek může obsahovat arašídy, sóju, mléko a další ořechy.
    ČÍST VÍCE
  • Tyčinka s ořechem a proteinem - karamel (2021)
    Pražené ARAŠÍDY 44 %, SÓJOVÁ křupka 17 % (SÓJOVÝ proteinový izolát 87 %, tapiokový škrob, jedlá sůl), sirup z invertního cukru, karamelové kousky 10 % (karamel, kakaové máslo), maltózový sirup, dextróza, pražené LÍSKOVÉ OŘECHY 2 %, rýžová mouka, přírodní aroma, emulgátor: řepkový lecitin, antioxidanty (askorbylpalmitát, přírodní extrakt s vysokým obsahem tokoferolů). Výrobek může obsahovat mléko a další ořechy.
    ČÍST VÍCE


ČTPP banner.jpg

Nesnášenlivost lepku

vegetable-642119v2.jpg

Právě jste otevřeli nové webové stránky Databáze bezlepkových výrobků. Tento web navazuje na starší verze databáze vytvořené na základě dvou projektů Národní agentury pro zemědělský výzkum Ministerstva zemědělství ČR QD1023 „Analýza glutenu (lepku) a kvalita bezlepkových potravin a surovin“ (2001-2004) a 1B53002 „Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu“ (2005-2008). Koordinátorem projektů byl Výzkumný ústav potravinářský Praha.

Po ukončení zmíněných projektů byl provoz a rozšiřování databáze dále zajišťován v rámci Výzkumného záměru VZ0002702202 "Kvalita bezpečných potravin v moderní společnosti" a později i z institucionálního příspěvku na rozvoj organizace. Na databázi spolupracuje VÚPP také s Českou technologickou platformou pro potraviny při Potravinářské komoře České republiky.

Databáze sloužila a měla by dále sloužit především pacientům s intolerancí lepku, rodičům dětí s celiakií a jinými poruchami vyvolanými lepkem, dietním sestrám, lékařům, členům pacientských sdružení a nově také výrobcům bezlepkových potravin. Databáze obsahuje jednak výrobky deklarované jako bezlepkové nebo přirozeně bezlepkové, jednak běžné potraviny, které je možno zařadit do bezlepkové diety. Jak již bylo uvedeno, nový web má sloužit osobám s intolerancí lepku.

ZANECHTE NÁM EMAIL, BUDEME VÁS KONTAKTOVAT.