Cizrnová pomazánka s červenou řepou

Ingredience:

100 g cizrny
půl červené řepy
1 stroužek česneku
půl kávové lžičky strouhaného křenu
půl čajové lžičky natě koriandru
půl čajové lžičky petrželové natě
1 lžíce sezamové pasty tahini
půl lžíce olivového oleje
sůl na dochucení

Postup:

Cizrnu uvaříme podle návodu. V případě, že použijeme cizrnu z konzervy, stačí ji scedit a propláchnout. Červenou řepu uvaříme v celku a oloupeme, česnek protlačíme a spolu se všemi ostatními ingrediencemi vymixujeme v mixéri do hladka.
Používáme jako pomazánku na chléb a pečivo, nebo jako dip k čerstvé, podélně nakrájené zelenině, např. mrkvi, paprikám a okurkám.



ZANECHTE NÁM EMAIL, BUDEME VÁS KONTAKTOVAT.